Welkom

Dit blog is tot augustus 2013 bijgehouden door het Krea 'Teja' Team. U vindt hier alle creaties welke het team in de loop der jaren heeft gemaakt.
Vanaf 2015 laten we hier een aantal nieuwe artikelen in ons assortiment zien. We proberen hiervan ook zoveel mogelijk een voorbeeld of filmpje te laten zien.

Tutorial Halloween Kaart door MiekeStap1:

Snijd twee stukken karton van 17 bij 13 centimeter( elk ander formaat kan natuurlijk ook). Dit wordt de voor en achterkant van de kaart.

Stap2:

Op de ACHTERKANT plak je rondom dubbelzijdig tape. Let op dames, ik heb tape van een halve centimeter breed gebruikt. Heeft jouw tape een andere maat, moet jezelf de maten van de kaart even aanpassen! Op 5 cm van de linkerkant plak je nog eens twee stukjes tape van 2 cm. Dit is om straks te voorkomen dat je de schuifkaart eruit kunt trekken. Let wel op dat je het tape op de bovenkant van de onderkant plakt...snappen jullie me nog:-) Want hier plak je straks de voorkant op vast!

Stap3:

Op de VOORKANT van de kaart heb ik met potlood hulplijnen voor jullie getekend. Over deze lijn snijd je later in dit stappenplan je kaart doormidden. Ik heb 4 centimeter van de zijkant en in het midden strepen naar de hoeken getekend, maar ook hier geldt...alles is mogelijk!

Stap4:

Voor de schuifkaart pak je een stuk karton van 15.5 bij 11.5. Van de boven- en onderkant snijd je een halve centimeter af maar niet over de gehele breedte... Je stopt ongeveer 2cm voor het einde... Dit zorgt ervoor dat de schuifkaart straks stopt bij de extra stukjes tape. De brede kant komt dus rechts te zitten in dit geval...

Stap5:

De voor en achterkant leg je nu op elkaar en snijd je door zoals aangegeven op de foto bij stap 3. Mijn halloweenkaart had de punt de andere kant op, maar zoals ik al zei...je kunt alle kanten op!

Stap6:

We zijn er nu bijna dames, de basiskaart is bijna klaar! Je plakt nu de kaart in elkaar en kijk goed uit dat je schuifkaart er tussen ligt voor je gaat plakken, want na die tijd krijg je die er niet meer tussen! Ook moet je schuifkaart (brede kant rechts) recht liggen, anders plak je die vast en schuift het zo moeilijk :-)

Stap7:

Dat is de leukste als je het mij vraagt...nu kun je de kaart naar eigen inzicht aankleden!


Ik heb gebruik gemaakt van:
Aqua blauw en Kraft cardstock.
Een stempel van Magnolia Secret Tilda ingekleurd met copic markers
Een papierenonderlegger in de vorm van een hartje en bewerkt met distress ink. Tilda is gemat op blauw glitterpapier wat ook in de shop verkrijgbaar is.
Een embossingmal van Crafts Too.
De grote bruine bloem heb ik gemaakt met een shapeabilitie Rose creations van Spellbinders.
Een snijmal van Sizzix filmstrip frames.
Lint van Maya Road...wat een mooi lint is dit met die lieve roosjes erop!


Ik heb de strikken en kantjes van de broek van Tilda bewerkt met een hele mooie pen van Wink of Stella. Deze staan nog niet in de shop, maar wel verkrijgbaar, ik heb er op de beurs een paar gekocht! Er zijn geloof ik een stuk of 12 kleuren en zitten vol met mooie glitters. Op de foto helaas weer niet goed te zien, maar geloof me....hele mooie pennen voor een klein prijsje! Ik geloof...onthoud ik ben blonT...maar €1.60 per stuk! Je kunt Thea gewoon mailen als je interesse hebt.


Voor de binnenkant zijn er natuurlijk legio manieren te bedenken om te versieren!

2 opmerkingen: